Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε, σύμφωνα με την κυβέρνηση, η συνάντηση που είχαν ο αντιπρόεδρος Θ. Πάγκαλος, η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, ο δήμαρχος Αθηναίων, Ν. Κακλαμάνης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Ν. Κωσταντόπουλος, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Μ. Κίτσιος και ο κατασκευαστής Μπ. Βωβός, για τη διπλή ανάπλαση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού. 
"Η κυβέρνηση θεωρεί ότι έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη σύγκλιση των απόψεων των εμπλεκόμενων φορέων και τους καλεί να δείξουν πνεύμα συνεργασίας μεταξύ τους, ώστε να καταστεί δυνατή η υποβολή της νομοθετικής ρύθμισης που θα προωθήσει το πρόγραμμα της διπλής ανάπλασης", τονίζεται στην ανακοίνωση της αντιπροεδρίας.
Τι υποστηρίζει ο Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός (Ερασιτέχνης και ΠΑΕ) δεν συναινεί στην κατάθεση του σχεδίου νόμου στη Βουλή, καθώς δεν ήταν εμφανής η πρόθεση των υπολοίπων εμπλεκόμενων μερών να παράσχουν γραπτές δεσμεύσεις, για τις υποχρεώσεις, εξασφαλίσεις και εγγυήσεις που πρέπει να αναλάβουν.
Οι θέσεις του εδράζονται πάνω σε δύο βασικές αρχές:
1. Στην τήρηση της νομιμότητας και το σεβασμό των θεσμών.
2.Στη γραπτή αποτύπωση των συμφωνηθέντων μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού επισήμαναν ότι οι πολεοδομικές ρυθμίσεις που εξήγγειλε η Υπουργός είναι πλήρως αποδεκτές. Ξεκαθάρισαν όμως ότι η ακολουθούμενη διαδικασία που προτείνεται δεν εξασφαλίζει την υλοποίηση του έργου.
Στελέχη των πρασίνων σχολίαζαν μετά την συνάντηση ότι «είναι δύσκολο να βρίσκεσαι απέναντι σε όλους αλλά εμάς μας ενδιαφέρει να γίνει το γήπεδο όχι να κάνουμε μια συμφωνία που επικοινωνιακά θα φαίνεται ως θετική εξέλιξη αλλά που το μέλλον της θα είναι αίολο. Τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού θα διαφυλαχθούν πάση θυσία».

http://www.sofokleousin.gr/archives/58423 

Οι πληροφορίες μας λένε ότι τελικά ο δυνατός Πρόεδρος Ν. Κωνσταντόπουλος θα καταφέρει να ξεπεράσει όλα τα αδιέξοδα για την Π.Α.Ε..