Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΜΙΑ ΧΟΡΗΓΙΑ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ

Ακριβώς ένα χρόνο πριν την Αφή της Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε την υπογραφή χορηγικής συμφωνίας με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW.
Η συμφωνία προβλέπει την παραχώρηση αυτοκινήτων στην ΕΟΕ για την κάλυψη μεταφορικών αναγκών των διοργανώσεων που έχει αναλάβει.
Ακόμη προβλέπει χρήματα, τα οποία η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα διαθέσει για την προετοιμασία των αθλητών και αθλητριών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012.
Η συνεργασία δεν αποκλείεται να επεκταθεί και πέρα από το 2012.
Η συμφωνία ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα οι δυο πλευρές στο Ζάππειο.
Αναφερόμενος στο γεγονός ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, είπε: "Είμαστε σίγουροι για την επιτυχία της συνεργασίας και θεωρούμε ότι θα αποτελέσει μία έξοχη πλατφόρμα στην προώθηση των Ολυμπιακών αξιών".
Ο κ. Καπράλος μίλησε και για τον συμβολισμό που είχε η ανακοίνωση της συνεργασίας την συγκεκριμένη ημέρα:
"Είναι ακριβώς ένα χρόνο πριν από την Τελετή Αφής της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Στις 10 Μαϊου 2012, στην Ιερή γη της Αρχαίας Ολυμπίας, το Ολυμπιακό Φως θα γεννηθεί ξανά από τις ακτίνες του ήλιου στέλνοντας μηνύματα ειρήνης, αλληλεγγύης και ευγενούς άμιλλας σε όλο τον πλανήτη. Πιστεύουμε ότι η συνεργασία μας με την εταιρεία, όχι μόνο θα βοηθήσει σημαντικά την ΕΟΕ, αλλά και θα προωθήσει περαιτέρω τη διάδοση του Ελληνικού Ολυμπιακού Πνεύματος" τόνισε.