Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΨΕ Η ΦΛΟΓΑ, ΦΩΤΙΣΤΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ

O αττικός ήλιος άναψε μεμιάς την Φλόγα για το «ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ 2012».
Η Τελετή Αφής για τους Πρώτους Χειμερινούς Αγώνες Νέων έγινε με το παραδοσιακό τρόπο σήμερα στο Παναθηναϊκό Στάδιο παρουσία του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ και του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλου Γερουλάνου.
Τη Φλόγα άναψε η Πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη.
Την επιμέλεια της τελετής είχε η χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου.
Πρώτος λαμπαδηδρόμος ήταν ο Μιχάλης Πανάγου.
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρο Καπράλο ήταν εκείνος που παρέδωσε την Φλόγα αστον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ 2012» κ. Ριτσαρντ Ρουμπάτσχερ.
Tην Τελετή Αφής της Φλόγας παρακολούθησαν επίσης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Παναγιώτης Μπιτσαξής, το μέλος της ΔΟΕ κ. Λάμπης Νικολάου, ο Πρόεδρος της ΔΟΑ κ. Ισίδωρος Κούβελος, ο Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας Δρ Κωνσταντίνος Φίλης, ο Πρόεδρος της Φιλίππου Ένωσης κ. Γιώργος Βαρδινογιάννης, η Πρόεδρος του Φίλαθλου Σωματείου Γυναικών «Η ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» κα Κατερίνα Παναγοπούλου, μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ.
Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Σπύρος Καπράλος τόνισε, μεταξύ άλλων: «Η γέννηση και το ταξίδι της Ιερής Φλόγας θα στείλουν και πάλι, το πανανθρώπινο και διαχρονικό μήνυμα για ειρήνη και συναδέλφωση των λαών, σε κάθε γωνία του πλανήτη.»
Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Δρ Ζακ Ρογκ είπε: «Οι πρώτοι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων είναι μια ευκαιρία για πάνω από 1.000 νέους αθλητές να πάρουν μια πρώτη γεύση Ολυμπιακής εμπειρίας ενώ θα συμμετέχουν σε αγώνες υψηλού επιπέδου και σε ένα εξαιρετικό ενημερωτικό πρόγραμμα Πολιτισμός & Εκπαίδευση».
Ο υπεύθυνος για τη διοργάνωση της τελετής, Πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ κ. Σπύρος Ζαννιάς τόνισε στον χαιρετισμό του: «Η Ελλάδα και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, από το Παναθηναϊκό Στάδιο, στέλνουν τη φιλία και την αγάπη τους στη φίλη Αυστρία και στο Ίνσμπρουκ. Είμαστε βέβαιοι ότι το μοναδικό σύμβολο ειρήνης, η Φλόγα, για 56 ημέρες θα είναι σε χέρια ανθρώπων, που έχουν διαχρονικά αποδείξει τον πολιτισμό τους και την αγάπη τους για τον αθλητισμό.»