Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ



«Η Ελλάδα εξακολουθεί να αποτελεί αποθηκευτικό και διαμετακομιστικό κέντρο απαγορευμένων ουσιών» υποστηρίζει ο ΣΕΓΑΣ με αφορμή τα τελευταία κρούσματα ντόπινγκ, που είδαν το φως της δημοσιότητας.
Και όχι μόνο αυτό.
«Στη Χώρα μας, παρά τα όσα έχουν γίνει κυκλοφορούν στους αθλητικούς χώρους ελεύθεροι και ασύδοτοι οι έμποροι και διακινητές αυτών των ουσιών, που είναι εν πολλοίς γνωστοί».
Ο ΣΕΓΑΣ τονίζει επίσης ότι «στην Ελλάδα δεν υπάρχει ακόμα ένα πλήρες εργομετρικό και ερευνητικό κέντρο που να υποστηρίζει επιστημονικά και με απόλυτα θεμιτούς τρόπους και μέσα τους Έλληνες Αθλητές και Πρωταθλητές με αποτέλεσμα να οδηγούνται πιο εύκολα στους εμπόρους και διακινητές απαγορευμένων ουσιών».
Κι ακόμη ότι «τα τελευταία δυόμιση χρόνια έχει διακοπεί η χρηματοδότηση του ΕΣΚΑΝ και του εργαστηρίου ελέγχου doping του ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα να έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο οι έλεγχοι ακόμη και σε υποχρεωτικές από τον Νόμο αγωνιστικές εκδηλώσεις».
Τέλος επισημαίνει ότι «τα τελευταία χρόνια δεν ανακοινώνονται τα ετήσια στατιστικά δεδομένα των τακτικών και έκτακτων ελέγχων που διεξάγονται στην Ελλάδα στις αγωνιστικές εκδηλώσεις και σε μεμονωμένους αθλητές»