Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΛΥΣΗ ΜΕΣΩ ΟΠΑΠ


O Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης μιλώντας σήμερα στη Βουλή υποσχέθηκε ότι θα γίνει προσπάθεια, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών, να εξασφαλισθούν περισσότερα κονδύλια για τις Αθλητικές Ομοσπονδίες και τον Αθλητισμό γενικότερα, από ότι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2013.
Το θέμα της τεράστιας μείωσης των επιχορηγήσεων προς τις Ομοσπονδίες, η οποία θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στη διοργάνωση των πρωταθλημάτων και άλλων αθλητικών εκδηλώσεων έθιξε η βουλευτής Άννα Καραμανλή.
Ζήτησε μάλιστα από την κυβέρνηση να μεσολαβήσει για να ενισχυθούν οι Ομοσπονδίες από τον ΟΠΑΠ.
Πρότεινε, δε, στην σύμβαση πώλησης μεριδίου του ΟΠΑΠ, να υπάρχει πρόβλεψη ένα ποσόν των κερδών (15 εκατομμύρια) να κατευθύνεται προς τις Ομοσπονδίες και την ΕΟΕ, για παραγωγικό αθλητισμό.
Ο Γ. Ιωαννίδης παραδέχθηκε ότι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, πρέπει να επανενταχθεί και να χρηματοδοτείται από τους Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.
Από την πλευρά του υποσχέθηκε ότι θα γίνει προσπάθεια να εξευρεθούν χορηγίες μέσω ΟΠΑΠ, που θα εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα των Ομοσπονδιών.