Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Η ΦΛΟΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΣΟΦ


Άναψε σήμερα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η Φλόγα για το 11ο Χειμερινό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας, που θα γίνει στο Μπρασόφ της Ρουμανίας.
Η Πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη παρέδωσε την φλόγα στον πρώτο λαμπαδηδρόμο, που ήταν ο χιονοδρόμος, Γιάννη Αντωνίου, ένας μαθητής της Γ' Λυκείου στο Καρπενήσι.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος παρέδωσε τη Φλόγα στον Ζορζ Σπρικάρου, Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων.
Την τελετή παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, το μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Λάμπης Νικολάου, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κατσιαδάκης, ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, Σπύρος Ζαννιάς και άλλα μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ.
Σκοπός των Ολυμπιακών Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας, που διεξάγονται από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, είναι να δίνουν την ευκαιρία σε νέους και νέες 14 ως 18 ετών, από όλη την Ευρώπη, να αγωνισθούν σε ένα περιβάλλον φιλίας και ευγενούς άμιλλας και να πάρουν ουσιαστικά μια πρώτη γεύση διεθνών αγώνων.
Το Χειμερινό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας «Μπρασόβ 2013» θα πραγματοποιηθεί από 17 ως 22 Φεβρουαρίου.
Η ελληνική αποστολή θα αριθμεί 11 αθλητές και αθλήτριες.