Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

ΤΟ ΤΕΝΙΣ ΑΦΗΝΕΙ ΚΕΡΔΗ

Για αυτό πρέπει να γίνονται διεθνή τουρνουά στην Ελλάδα.
Επειδή κερδίζουν πολλά το ελληνικό τένις και παράλληλα η εθνική οικονομία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα στο «2nd Hellenic Zeus ITF Pro Circuit», που έγινε από 1 Απριλίου έως 5 Μαϊου 2013 στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Lyttos Beach στο Ηράκλειο, με διοργανωτές την Hellenic Zeus και τους Αντώνη Καλαϊτζάκη, Γιάννη Βουράκη, πήραν μέρος 264 τενίστες και 138 τενίστριες από 42 χώρες.
Οι 36 Έλληνες και Ελληνίδες, που αγωνίστηκαν στα 10 τουρνουά 10.000 δολαρίων το καθένα μπόρεσαν να μαζέψουν συνολικά στο μονό και στο διπλό, 114 πόντους στις παγκόσμιες κατατάξεις.
Η 16χρονη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, μάλιστα, κατέκτησε δυο τίτλους και με τους 25 πόντους που συγκέντρωσε, θα ανέβει περίπου 300 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη για να βρεθεί γύρω στο Νο 650.
Αντίστοιχα ο 18χρονος Μάρκος Καλοβελώνης, ο οποίος πήρε τους πρώτους του 6 πόντους, θα πλησιάσει στο Νο 1.000.
Αλλά και άλλοι Έλληνες κέρδισαν βαθμούς χωρίς να χρειαστεί να τρέχουν στο εξωτερικό.
Την 5η εβδομάδα έδωσαν το παρών στα ημιτελικά οι Γραμματικοπούλου, Βογάσαρη, Γιακούποβιτς, Καλοβελώνης.
Την σκυτάλη μετά το Ηράκλειο πήρε ο Μαραθώνας, όπου θα διεξαχθούν άλλα 6 διεθνή τουρνουά στις εγκαταστάσεις της MVS Tennis Systems.
Ικανοποιημένος ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ, Σπύρος Ζαννιάς απηύθυνε πρόσκληση στην Πολιτεία «να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα σε όφελος του αθλητισμού αλλά και της εθνικής οικονομίας, που παράγονται από την δραστηριότητα της ομοσπονδίας Τένις».