Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗΣ

Κάλλιο αργά...
Τα πριμ υψηλών διακρίσεων για το 2011 θα δοθούν στους Έλληνες αθλητές και τους προπονητές τους.
Την σχετική υπουργική απόφαση υπέγραψαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Χρήστος Σταϊκούρας.
Αφορούν σε αγωνίσματα ατομικών και ομαδικών αθλημάτων, που περιλαμβάνονται στο ισχύον επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.
Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 1.689.812 ευρώ και θα βαρύνει τον προϋπολογισμό της Γενικής Γραµµατείας Αθλητισµού του 2013.
Την μερίδα του λέοντος, περίπου 1.5 εκ ευρώ, θα πάρει η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών για την πρωτιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου.
Πριμ θα χορηγηθούν ακόμη στους κολυμβητές μεγάλων αποστάσεων Σπύρο Γιαννιώτη (73.368 ευρώ) και Μαριάννα Λυμπερτά (44.021) για τις διακρίσεις τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Μεγάλο μέρος του κονδυλίου (581.000 ευρώ) θα πάει στους κωπηλάτες και τις κωπηλάτισες για τα χρυσά και αργυρά μετάλλια που κέρδισαν στο Παγκόσμιο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Στη λίστα περιλαμβάνονται ακόμη ο ιστιοπλόος Βύρωνας Κοκκαλάνης, οι γυμναστές Λευτέρης Πετρούνιας, Βασίλης Τσολακίδης και ο ποδηλάτης, Χρήστος Βολικάκης.