Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΕΤΑΞΑΜΗΝ...

Μακριά την «καυτή πατάτα...»
Η ΕΠΟ δια στόματος του προέδρου της Γιώργου Σαρρή, έκανε γνωστή την πρόταση της για την αντιμετώπιση του παράνομου στοιχηματισμού.
Τι λέει αυτή;
Να συσταθεί μιας επιτροπή που θα χειρίζεται τα σχετικά θέματα, όπως την αποστολή φακέλων για «ύποπτα» ματς, που τώρα στέλνονται στην ΕΠΟ.
Το υλικό αυτό συγκεντρώνει η εταιρεία Sport Radar, η οποία ενεργεί για λογαριασμό της ΟΥΕΦΑ παρακολουθώντας τη στοιχηµατική ροή στους αγώνες όλων των πρωταθλημάτων και φυσικά και του ελληνικού.
Οι εκτιµήσεις αυτές συνοδεύονται και από ένα «δια ταύτα», που αναφέρεται στις πιθανότητες ένας αγώνας να είναι, στον ένα ή στον άλλο βαθµό, «χειραγωγηµένος» κυρίως ως προς το αποτέλεσµα ή τις διακυµάνσεις του σκορ.
Η τακτική αυτή, καταλήγει, σχεδόν πάντα, σε δηµόσιες αντιπαραθέσεις οµάδων και παραγόντων.
Για να αποφευχθούν, όπως ισχυρίζεται ο πρόεδρος της ΕΠΟ, αυτές οι αντιπαραθέσεις, με άλλα λόγια για να μην γίνεται στόχος η ομοσπονδία, προτείνει τη θεσµοθέτηση µιας Ειδικής Επιτροπής.
Αυτή να αποτελείται από ένα αρµόδιο εισαγγελέα, από ένα εκπρόσωπο της Ε.Π.Ο, έναν της Super League, έναν της Football League και ένα ειδικό της ΟΥΕΦΑ σε θέµατα ανάλυσης και εκτίµησης στοιχηµατικής ροής.
Έτσι θεωρεί η ΕΠΟ ότι θα γίνεται ουσιαστική διερεύνηση των υποθέσεων και το ελληνικό ποδόσφαιρο θα πάψει να είναι αντικείµενο συζητήσεων.