Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ

Μια σημαντική διάκριση επεφύλασσε το 2011 για το ελληνικό τένις. Η Ελλάδα βραβεύτηκε ως η χώρα, που πραγματοποίησε την μεγαλύτερη πρόοδο στο άθλημα, καθώς κατάφερε να αναρριχηθεί από την 38η θέση, που κατείχε πρόπερσι, στην 28η. Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, κ. Σπύρος Ζαννιάς από  τα χέρια του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, κ.  Ζακ Ντιπρέ, κατά την διάρκεια του Ετήσιου Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, που έγινε 23-26 Μαρτίου στη Λιόν της Γαλλίας.
Πίσω από την Ελλάδα, την δεύτερη μεγαλύτερη πρόοδο μέσα στην προηγούμενη χρονιά, παρουσίασαν η Σλοβενία, η Εσθονία και η Ιρλανδία, που  σκαρφάλωσαν 9 θέσεις στη σχετική κατάταξη, η οποία διαμορφώνεται με βάση τα αποτελέσματα, που έχουν κάθε χρόνο οι αθλητές και οι ομάδες των 49 χωρών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες: Επαγγελματικό τένις, τένις τζούνιορ, τένις βετεράνων, Wheelchair Tennis.  Κορυφαία χώρα για το 2011 αναδείχθηκε η Ισπανία, με 2η τη Ρωσία και 3η τη Γαλλία.
Ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ,  κ. Ζαννιάς δέχθηκε τα συγχαρητήρια του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, κ. Ζακ Ντιπρέ και βαθιά ικανοποιημένος έκανε την εξής δήλωση: «Είναι σημαντικό να αναγνωρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία το έργο της ΕΦΟΑ, ιδιαίτερα σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο, που διανύει η χώρα μας. Το 2011 υλοποιήθηκε ολόκληρο το αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΦΟΑ και επιτεύχθηκε η μεγαλύτερη συγκομιδή πόντων από κάθε άλλη χρονιά».