Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Την παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Πάνου Μπιτσαξή προκάλεσαν οι τελευταίες εξελίξεις στο πρωτάθλημα της Volley League.
Ο κ. Μπιτσαξής με έγγραφό του προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ζητά να προβεί σε έκτακτο έλεγχο σε όλες ανεξαιρέτως τις ομάδες που μετέχουν στο πρωτάθλημα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν παραβάσεις που στρέφονται κατά του δημοσίου συμφέροντος.
Νωρίτερα ο κ. Μπιτσαξής είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ, Αχιλλέα Μαυρομάτη και ζήτησε από την Ομοσπονδία να πάρει θέση το συντομότερο δυνατό, επί του ερωτήματος αν υφίστανται οι προϋποθέσεις διενέργειας Επαγγελματικού Πρωταθλήματος Βόλεϊ στην Ελλάδα.
Στο έγγραφό του προς την ΕΕΑ ο ΓΓ Αθλητισμού επισημαίνει μεταξύ άλλων:
«Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι θεματοφύλακας του δημόσιου συμφέροντος και όχι όργανο αναγόρευσης πρωταθλητών ή αγωνιστικής κατάταξης ομάδων, όπως δυστυχώς φαίνεται να θεωρούν ορισμένοι κύκλοι του βόλεϊ».
Υπενθυμίζεται ότι μετά από καταγγελία του Ολυμπιακού και της Πάτρας στην ΕΕΑ για τη «νομιμότητα» του Ηρακλή ο ΕΣΑΠ αποφάσισε την αναβολή των play offs της Volley League.
Ο Ηρακλής αν και είχε χρέη 18.5 εκ ευρώ στην εφορία πήρε μέρος στο πρωτάθλημα με την σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων ομάδων.
Όμως ορισμένες από αυτές στην πορεία άλλαξαν γνώμη...