Τρίτη 17 Απριλίου 2012

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

O Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος εκπροσώπησαν την Ελλάδα στη Παγκόσμια Συνδιάσκεψη των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών και των υπουργών Αθλητισμού των χωρών που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Η συνδιάσκεψη έγινε στη Μόσχα και είχε ως βασικά της θέματα την αναπτυξιακή διάσταση του αθλητισμού, την καταπολέμηση της μάστιγας του ντόπινγκ και των προσυνεννοημένων αγώνων.
Συζητήθηκε επίσης η συνεργασία των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών με τις εθνικές κυβερνήσεις.
Ένα άλλο θέμα που απασχόλησε την συνδιάσκεψη ήταν η τήρηση των κανόνων δεοντολογίας στις αθλητικές χορηγίες, έτσι ώστε να μην προωθούνται προϊόντα ασυμβίβαστα με το Ολυμπιακό ιδεώδες και την υγεία.
Η ελληνική αντιπροσωπεία, στις παρεμβάσεις της τόνισε την ανάγκη ενδυνάμωσης της διεθνούς συνεργασίας στα θέματα των προσυνεννοημένων αγώνων και ζήτησε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να στηρίξει τις προσπάθειες του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προς την κατεύθυνση μιας ευρύτατης διεθνούς σύμβασης για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού και γενικότερα της διαφθοράς στον αθλητισμό.