Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ


Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι Αθλητικές Ομοσπονδίες.
Από την αρχή της σεζόν δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ, με αποτέλεσμα η λειτουργία τους να στηρίζεται στο φιλότιμο των ανθρώπων τους...
Το θέμα συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Σε αυτή ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γυμναστικής αποκάλυψε ότι αδυνατεί να στείλει αποστολή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα καθώς δεν έχει τα απαιτούμενα οικονομικά μέσα.
Δεν φτάνει μάλιστα που οι Αθλητικές Ομοσπονδίες αλλά και η ΕΟΕ, δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ από τους εγκεκριμένους από την Πολιτεία προϋπολογισμούς αντιμετωπίζουν και τα γρανάζια της γραφειοκρατίας.
Γεγονός που καθιστά αδύνατη την πληρωμή των υπαλλήλων, την κάλυψη των αναγκών και την εξόφληση των ανελαστικών δαπανών.
Φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για την παραγωγή αθλητικού έργου.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΟΕ τονίζει ότι «θα πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα τόσο η δική της λειτουργία όσο και των Αθλητικών Ομοσπονδιών, προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα στη συμμετοχή των αθλητών και των αθλητριών στις προπονήσεις και στους αγώνες».
Από την πλευρά της διαβεβαιώνει ότι «οι Αθλητικές Ομοσπονδίες θα συνεχίσουν να διαχειρίζονται με σύνεση τα λεφτά της Πολιτείας, αποφεύγοντας σπατάλες και περιττά έξοδα και θα τα διοχετεύουν στην παραγωγή αθλητικού έργου, που είναι, ούτως ή άλλως, ο αποκλειστικός σκοπός της λειτουργίας τους».