Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΘΟΛΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Θολά παραμένουν τα κριτήρια.
Τρεις περίπου μήνες μετά την πρόταση της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΟΕ περί αφαίρεσης της πάλης από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων μετά το 2020 ουδείς γνωρίζει τα κριτήρια αξιολόγησης των αθλημάτων από τους «αθάνατους»
Σίγουρα μετρά η εμπορικότητα των αθλημάτων.
Όμως ο πλήρης κατάλογος των κριτηρίων βαθμολόγησης δεν έχει δημοσιοποιηθει.
Από το μακροσκελή κατάλογο των σαράντα και πλέον σημείων, μόνο μερικά στοιχεία περί τηλεοπτικής θέασης, διαφημίσεων, εισιτηρίων κλπ έχουν αφεθεί να διαρρεύσουν χωρίς επίσημη επιβεβαίωση.
Το θέμα της πάλης έφτασε  κα στη Βουλή.
Τρεις βουλευτές -του ΣΥΡΙΖΑ- κατέθεσαν σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.
Ο Υπουργός ερωτάται:
-Σε ποιες συγκεκριμένες θεσμικές ενέργειες προτίθεται να προβεί άμεσα ώστε να εμποδιστεί η αποπομπή της πάλης από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αθλημάτων.
- Είναι σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, οι αξιολογήσεις και τα κριτήρια, με τα οποία η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ τεκμηρίωσε την εισήγησή της για την αποπομπή του αθλήματος της πάλης από το Ολυμπιακό πρόγραμμα;
Παρακαλείται επίσης ο αρμόδιος Υπουργός να καταθέσει στο σώμα :
Όλες τις σχετικές αιτιολογήσεις καθώς και τις μελέτες που έχει στην διάθεσή του, με βάση τις οποίες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ τεκμηριώνει την εισήγησή της για την αποπομπή του αθλήματος της πάλης από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων