Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΙΩΝ

Μεγάλος ντόρος γίνεται για ατον αγώνα μπασκετ Ολυμπιακού - Παναθηναικού.
Ο αγώνας θα γίνει στο κλειστό του Ελληνικού και έχουν αρχίσει τα όργανα για την ήρεμη διεξαγωγή του.
Δεν καταλαβαίνουμε γιατί τόση ανησυχία για επεισόδια σε αυτό τον αγώνα.
Δείτε λοιπόν τι γίνεται.
Ο ΠΣΑΚ πρότεινε:
"Κύριοι,
Ο Π.Σ.Α.Κ προτείνει την αλλαγή στον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστούν φαινόμενα βίας αλλά και να μετατραπεί ο τελικός σε μία πραγματική γιορτή όπως ακριβώς του αξίζει, με ένα γήπεδο γεμάτο από φιλάθλους του μπάσκετ, όπου αθλητές, προπονητές και όλοι οι παρευρισκόμενοι δεν θα χρειάζεται να ανησυχούν για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Συγκεκριμένα, σας καταθέτουμε, επίσημα, την πρόταση όλα τα εισιτήρια του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος να είναι ονομαστικές αριθμημένες προσκλήσεις, οι οποίες μετά από συνεννόηση θα μοιραστούν μέσω της ΕΟΚ και του Π.Σ.Α.Κ σε ακαδημίες, σε σχολεία και σε ανθρώπους του μπάσκετ.
Πιστεύουμε, ότι όλοι εμείς που αγαπάμε το μπάσκετ θα πρέπει να φροντίσουμε πρώτοι ώστε να το προστατέψουμε από τα φαινόμενα βίας που μαστίζουν τους αθλητικούς χώρους και υποβαθμίζουν τις προσπάθειες όλων μας. Ας επιχειρήσουμε λοιπόν κάτι καινούριο για να κάνουμε το άθλημά μας ακόμα καλύτερο.
Περιμένουμε την επίσημη απάντησή σας στην παραπάνω πρόταση".

Η ΕΟΚ απάντησε:
"Σε απάντηση του υπ' αριθμ. 748/21-1-2010 εγγράφου σας, θα πρέπει να σας επισημάνουμε δυστυχώς για μια ακόμη φορά ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η προσπάθεια του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου σας να υπερβαίνει ρητές και συγκεκριμένες αρμοδιότητες που το νομικό πλαίσιο του αθλήματος του παραχωρεί και να επεμβαίνει, άμεσα ή έμμεσα, σε θέματα που ανήκουν στην αποκλειστική δικαιοδοσία της ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Για τους λόγους αυτούς είμαστε υποχρεωμένοι να σας επιστρέψουμε ως απαράδεκτο το ως άνω έγγραφο".

Σχόλιο:
Στην εποχή του διαδικτύου και της ανοιχτής διαβούλευσης δεν καταλαβαίνουμε γιατί ένας φορέας, σημαντικός στο χώρο του μπάσκετ, όπως ο ΠΣΑΚ, δε μπορεί να εκφράσει τη γνώμη του κι μάλιστα σε φαινόμενα βίας στον ελληνικό αθλητισμό.
Που είναι το απαράδεκτο;

Τελικά τι έγινε:
Η ΕΟΚ μαζί με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό κατέληξαν στο να δώσουν εισιτήρια μόνο σε παιδιά και συγκεκριμένα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου. Τα εισιτήρια θα πάρουν σχολεία από τους γειτονικούς δήμους του Ελληνικού, αλλά ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί ποιοι ακριβώς.

Βγάλτε τα συμπεράσματά σας.
Ο ΠΣΑΚ είχε δίκιο.
Στην οικονομική κρίση που περνάμε, ας πάνε και οι μαθητές δωρεάν στο γήπεδο να παρακολουθήσουν τις αγαπημένες τους ομάδες ή και ακόμα αν δεν είναι οπαδοί τους να δουν έναν ωραίο αγώνα μπάσκετ.