Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

ΒΑΣΙΚΗ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

Οι προθέσεις του Πρωθυπουργού ήταν και  είναι οι καλλίτερες.
Η υποβολή αιτήσεων για όλες τις θέσεις,του δημόσιου βίου, κύριο στόχο της έχει να μπουν οι καλλίτεροι στις αντίστοιχες θέσεις.
Το βασικότερο προσόν μετά την εντιμότητα είναι η γνώση του αντικειμένου.
Χωρίς τη γνώση του αντικειμένου ο επικεφαλής, είτε γραμματέας λέγεται είτε πρόεδρος οργανισμού, είναι αναγκασμένος να επιλέξει συνεργάτες για να μπορεί να δουλέψει.
Συνεπώς είναι εξόφθαλμα πραγματικό, ότι και οι συνεργάτες που επιλέγονται για να συμβουλεύουν πρέπει να επιλέγονται με τα ίδια κριτήρια.
Εάν και αυτοί δεν γνωρίζουν το αντικείμενο, τότε είναι αναγκαίοι πρόσθετοι σύμβουλοι οι οποίοι δεν πρέπει να φαίνονται, δηλαδή μυστικοσύμβουλοι.
Και αφού δεν πρέπει να φαίνονται κάτι δεν πάει καλά.
Και όταν στην άσκηση των καθηκόντων σοβαρά θέματα δε μπαίνουν σε διαβούλευση τότε, συνδυαστικά με τα παραπάνω έχει χαθεί και η πρόθεση και ο επιδιωκόμενος στόχος.
Επικρατούν απόψεις οι οποίες θα αποβούν καταστροφικές για το συγκεκριμένο πεδίο δράσης, αφού αυτοί που φαίνονται δεν γνωρίζουν το αντικείμενο, αυτοί που κρύβονται, οι μυστικοσύμβουλοι, υπάρχουν και η διαβούλευση με ανθρώπους του χώρου που γνωρίζουν τα θέματα δεν γίνεται.
Πιστεύουμε ότι σύντομα θα υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις, που θα αποκαταστήσουν λάθη σε χώρους που έγιναν και δεν θα επικρατήσουν εγωιστικές και άλλες λογικές.