Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΛΕΥΚΟΣ ΚΑΠΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗΝ "ΒΟΛΟΣ 2013 Α.Ε."

 Επιτέλους ανακοινώθηκε το νέο Δ.Σ. για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013.
Ανακοινώθηκε σήμερα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της «Βόλος 2013 ΑΕ», η οποία έχει αναλάβει την προετοιμασία και την διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων 2013.
Αναλυτικά η σύνθεση του νέου Δ.Σ. έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Κολέτσος Γεώργιος (οικονομολόγος)

Αντιπρόεδρος: Παντελάρου Μαρία (αρχιτέκτων μηχανικός)

Διευθύνουσα Σύμβουλος: Κουτρουμπά Φωτεινή (συγκοινωνιολόγος μηχανικός)

Μέλη: Βούλγαρης Αλέξανδρος (Δήμαρχος Βόλου), Μαβίδης Παύλος (Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Βόλου), Τζανακούλης Κωνσταντίνος (δήμαρχος Λαρισαίων), Καπράλος Σπυρίδων (Πρόεδρος ΕΟΕ Νικολάου Λάμπης (μέλος ΔΟΕ) , Βενιέρης Περικλής (οικονομολόγος), Γογγάκη Κωνσταντίνα (Επίκουρη καθηγήτρια ΤΕΦΑΑ Αθηνών), Ζήκος Κωνσταντίνος (δικηγόρος), Καλούσης Ευάγγελος (Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων), Μπίκος Γεώργιος (επικοινωνιολόγος), Παναγιωτουνάκου - Ανδριωτάκη Πετρούλα (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΕΜΠ), Σινέλης Γεώργιος (δικηγόρος).
Όπως επισημαίνεται, το Διοικητικό Συμβούλιο διαθέτει το τεχνοκρατικό, πολιτικό και γνωστικό πεδίο που χρειάζεται, ενώ στη σύνθεσή του υπήρξε πρόνοια για τη μη ύπαρξη θεμάτων με τις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.



Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στόχος του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού είναι οι Μεσογειακοί Αγώνες να αποτελέσουν ευκαιρία ανάπτυξης και προβολής της Θεσσαλίας. Μέλημα του νέου διοικητικού συμβουλίου θα είναι, εκτός από την άρτια προετοιμασία και διεξαγωγή των Αγώνων, η ανάδειξη των εξαιρετικών Θεσσαλικών προϊόντων και της Μεσογειακής διατροφής, η τουριστική αξιοποίηση και προβολή της ευρύτερης περιοχής με σημεία αναφοράς εκτός από τις κλασικές μορφές τουρισμού και στις δυνατότητες για συνεδριακό, αθλητικό, καταδυτικό, θρησκευτικό, περιπατητικό τουρισμό και αγροτουρισμό. Στόχος, επίσης, είναι η πολιτισμική αναβάθμιση των Αγώνων με τη διεξαγωγή παράλληλων πολιτιστικών εκδηλώσεων οι οποίες θα αποτελέσουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την πολιτιστική προβολή όχι μόνο της Θεσσαλίας αλλά συνολικά της Ελλάδας.
Η ανακοίνωση του νέου διοικητικού συμβουλίου άργησε αλλά έγινε.
Οι Μεσογειακοί Αγώνες αρχίζουν.
Τούτο σημαίνει ότι, με όλα τα προβλήματα, η περιοχή θα ηρεμήσει και θα επιδιώξει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη από πλευράς υποδομών και προβολής της.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΟΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ.

Έξω από το Δ.Σ. είναι οι πρόεδροι των δύο περιφερειακών τμημάτων  του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Σωκράτης Αναγνώστου(ΤΕΕ Μαγνησίας) και Ντίνου Διαμάντου(ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας)
Η σύνθεση είναι 70% Μαγνησία και 30% Λάρισσα και αιτιολογημένα αφού η πόλη διοργάνωσης των περισσοτέρων αθλημάτων είναι ο Βόλος.
 Ο Γενικός Παναγιώτης Μπιτσαξής, θα έχει ρόλο σημαντικό, άλλωστε η ανακοίνωση έγινε από την ΓΓΑ και όχι από το ΥΠΠΟΤ.
Του ευχόμαστε καλή δύναμη γιατί δεν νομίζουμε να υπάρχει άλλος Γενικός Γραμματέας που να έχει φορτωθεί τόσες ευθύνες και μάλιστα πολιτικο-οικονομικο-κοινωνικές.
Ο Πρόεδρος είναι Βολιώτης, τέως Γενικός Διευθυντής της Σαράντης Α.Ε. και με πολύ χρόνο στην διάθεσή του, αφού τώρα έχει αποχωρήσει από την Σαράντης Α.Ε.
Η Δνουσα σύμβουλος γνωρίζει το αντικείμενο και είναι κοινής αποδοχής.
Η Εκτελεστική Επιτροπή θα έχει μέλη της τους, Πρόεδρο, Δνουσα, Δημάρχους, Πρόεδρο ΕΟΕ και Λάμπη Νικολάου.
Ο Λάμπης σκέφτεται να παραιτηθεί.
Δεν πρέπει να παραιτηθεί.