Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΑΡΧΙΖΕΙ Η 3Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ

Στις εγκαταστάσεις της αρχαίας Ολυμπίας αρχίζει την Τετάρτη (22/6) η 3η Διεθνής Σύνοδος για Ολυμπιονίκες, που διοργανώνει η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία.
Βασικό θέμα θα είναι ο «Ολυμπισμός» και ειδικό το «Μέθοδοι διάδοσης των Ολυμπιακών Αξιών από Ολυμπιονίκες πρότυπα».
Η τελετή έναρξης των εργασιών της Συνόδου θα γίνει τις 18:30 στο Αμφιθέατρο «Δ. Βικέλας» του Συνεδριακού Κέντρου και την προσφώνηση θα κάνει ο πρόεδρος της ΔΟΑ, Ισίδωρος Κούβελος.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη κατάθεση στεφάνων στη στήλη του Πιέρ Ντε Κουμπερτέν και στο μνημείο των πρωτεργατών της ίδρυσης της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ιωάννη Κετσέα και Καρλ Ντιεμ.
Ομιλητές στην 3η Διεθνή Σύνοδο για Ολυμπιονίκες θα είναι:
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και επίτιμος κοσμήτορας της ΔΟΑ, κ. Κώστας Γεωργιάδης, με θέμα: «Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών: Ολυμπιακές Σπουδές, Ολυμπιακή Παιδεία, Οργάνωση και Διαχείριση Ολυμπιακών Εκδηλώσεων».
Ο συγγραφέας, ιστορικός του Αθλητισμού και του Ολυμπισμού, μέλος της Επιτροπής της ΔΟΕ για τον Πολιτισμό και την Ολυμπιακή Εκπαίδευση και ιδρυτής του Εθνικού Αθλητικού Μουσείου της Γαλλίας, Ζαν Ντουρί, με θέμα: «Πιέρ Ντε Κουμπερτέν, ο πρώτος Ολύμπιος».
Ο Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής στο Σκέλετον, επικεφαλής προπονητής της καναδικής ομάδας, Νταφ Γκίμπσον, με θέμα: «Ο ρόλος των Ολυμπιακών αθλητών στην προώθηση των κοινωνικών αξιών».
Ο επίκουρος καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, πρώην αρχηγός της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης, με συμμετοχή σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες, Γεώργιος Μαυρωτάς, με θέμα: «Εκπαιδευτική προετοιμασία των αθλητών υψηλών επιδόσεων».