Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

ΑΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ

Εκπνέει η προθεσμία για την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων


Οι δημόσιοι υπάλληλοι σε στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα ενδέχεται να γτάνουν το ένα εκατομμύριο
Οι δημόσιοι υπάλληλοι σε στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα ενδέχεται να φτάνουν το ένα εκατομμύριο (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση)
Αθήνα
Λήγει σήμερα, Πέμπτη, η παράταση που δόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών στη διαδικασία απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων. Το επόμενο διάστημα θα αρχίσει η απογραφή των υπαλλήλων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης ο αριθμός όσων μισθοδοτούνται από το Δημόσιο αγγίζει τις 768.000, ενώ υπενθυμίζεται ότι πριν από την άτυπη προθεσμία είχαν απογραφεί 760.000 υπάλληλοι, από τους οποίους, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που είχε δώσει ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών Δ. Σπινέλης, το 82% είναι μόνιμοι υπάλληλοι του Δημοσίου.

Σημειώνεται ότι η τρέχουσα απογραφή αφορούσε το προσωπικό του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, των δήμων και των νομαρχιών.

Η απογραφή είναι υποχρεωτική για την πληρωμή των υπαλλήλων από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, αμέσως μετά θα υπάρξει ανακατανομή των υπαλλήλων σε υπηρεσίες, ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν, καθώς ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία των εθελοντικών μετατάξεων και θα ακολουθήσει η υποχρεωτική μετακίνηση υπαλλήλων.

Η αξιοποίηση των στοιχείων της απογραφής θεωρείται ιδιαιτέρως χρήσιμη για το υπουργείο Εσωτερικών για τη «δημιουργία του επιτελικού κράτους», όπως είχε δηλώσει προσφάτως ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, με την κατάργηση και συγχώνευση οργανισμών και την αλλαγή των οργανογραμμάτων στα υπουργεία και τους δημόσιους οργανισμούς.

Το επόμενο διάστημα θα αρχίσει η απογραφή των υπαλλήλων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Τη Δευτέρα κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων. Βάσει αυτής δημιουργείται κεντρική βάση δεδομένων στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης για την τήρηση των αναγκαίων στοιχείων των απογραφομένων.

Σκοπός είναι η διαχείριση, ανακατανομή και αξιοποίηση των ανθρώπινων πόρων της δημόσιας διοίκησης από το υπουργείο Εσωτερικών και ο έλεγχος της μισθοδοσίας και των πάσης φύσεως πρόσθετων αμοιβών, ή αποζημιώσεων των απογραφομένων, μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Πληροφορίες από in.gr