Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

ΜΕΓΑΛA ΠΡΟΒΛΗΜΑTA ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΚΑΙ OI ΑΔΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Μετά από τη σωστή απαίτηση του ΓΓΑ Πάναγιώτη Μπιτσαξή να ξεκαθαρίσει τα σωματεία "μαιμού" ανακύπτουν δύο παραγματικά προβλήματα που δημιουργούν αναστάτωση στα ερασιτεχνικά σωματεία.
Το πρώτο είναι η σχέση με τους προπονητές και κυρίως το ζήτημα της ασφάλισής τους.
Όσοι από τους προπονητές εργάζονται και ασφαλίζονται στο ΙΚΑ θα αναγκαστούν η να απολυθούν η να ασφαλιστούν με μειωμένες αποδοχές, αλλοιώς το κόστος είναι δυσβάσταχτο.
Όσοι εργάζονται με δελτίο παροχής αυτασφαλίζονται και το πρόβλημα δεν υπάρχει ουσιαστικά.
Το δεύτερο είναι οι άδειες λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Το Υπουργείο Προστασίας Του Πολίτη απέστειλε την ακόλουθη επιστολή σε έξι ομοσπονδίες και τρεις διοργανώτριες αρχές, δύο του ποδοσφαίρου και μία του μπάσκετ, φορείς που μαζί με τον ΣΕΓΑΣ έχουν το μεγαλύτερο μέρος της  αθλητικής δραστηριότητας στην Επικράτεια.
Παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο της επιστολής:

Καταλαβαίνουμε την αγωνία και το ενδιαφέρον του συμπαθέστατου και δυναμικού Υπουργού κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη αλλά το 95% των εγκαταστάσεων ανήκουν σε δημόσιους φορείς.
Δεν θα πρέπει επίσης να αποκλειστεί η Περιφέρεια που τόσο ανάγκη έχει τις αθλητικές διοργανώσεις.
Είμαστε βέβαιοι ότι η το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο νέος Υφυπουργός Πολιτισμού και η  ΓΓΑ θα  δώσουν λύσεις στα παραπάνω προβλήματα.