Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Ο χορός καλά κρατεί.
Σε πόλεμο χαρακωμάτων έχει εξελιχθεί, μεταξύ των καθηγητών φυσικής αγωγής, η κόντρα για τους διορισμούς.
Αυτοί που έχουν προυπηρεσία 30 μηνών κόντρα σε αυτούς που έχουν προυπηρεσία 24 μηνών.
Ο νόμος 3687/2008 ΦΕΚ 159Α' αναφέρει ότι όσοι συμπληρώσουν προυπηρεσία, τουλάχιστον 30 μήνες, ως 30/06/08 διορίζονται στο σχολικό έτος 2008-09 και το αργότερο ως το 2012-13, σε αναλογία που ορίζεται στο 1/5 του συνολικού αρρθμού και έχουν προτεραιότητα αυτών που έχουν προυπηρεσία 24 μηνών. Διορίζονται επίσης, από το 2008-09, αυτοί με προυπηρεσία 24 μηνών που έχουν λάβει εκπαιδευτική βάση σε οποιοδήποτε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ με την διευκρίνηση όμως ότι προηγούνται οι 30μηνίτες.
Κταλαβαίνουμε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και ότι ο κρατικός μισθός είναι σίγουρος.
Όμως τα κάστανα από τη φωτιά καλείται να βγάλει η νέα Υπουργός Διαμαντοπούλου και να μαζέψει τα αμάζευτα που άφησε ο προηγούμενος Υπουργός.
Κάτι δεν πήγε καλά αφού θύματα είναι εκατοντάδες καθηγητές, που με πολύμηνη πρυπηρεσία και σε πολλές περιπτώσεις πάνω από 30 μήνες είδαν να διορίζονται άλλοι με μικρότερη προυπηρεσία.
Το παιχνίδι παίχτηκε έξυπνα, όπως λένε οι 30μηνίτες, με τοποθετήσεις αναπληρωτών, γαι να πάρουν μεγαλύτερη προυπηρεσία και με τη δημιουργία σωματείου αδιορίστων(Π.Ε.Α.) που, λογικό ήταν, οι 24μηνίτες αριθμητικά υπερτερούσαν.
Να κάνουν δικό τους σωματείο, οι 30μηνίτες και να καταγγείλουν όσα έχουν γίνει.
Στο χώρο της Παιδείας δεν υπάρχουν εκπτώσεις και όσα έχει κατακτήσει η ΟΛΜΕ με αγώνες δεν πρέπει να πάνε στα αζήτητα.
Εάν έχουν γίνει παρανομίες και παραβιάσεις της προυπηρεσίας πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα.
Ισορροπίες να διορίσουμε 200 30μηνίτες και 200 24μηνίτες δεν είναι σωστές, αν δεν είναι νόμιμες, δημιουργούν αναταραχές σε ένα πολύ ευαίσθητο χώρο και δυναμιτίζουν τα πάντα.
Μην ξεχνάμε ότι τό μάθημα της γυμναστικής είναι υγεία στο μυαλό και στο σώμα αλλά το σπουδαιότερο είναι η ανάσα του μαθητή, στο χώρο του σχολείου και αυτοί που ασκούν το λειτούργημα θα πρέπει να είναι αποδεκτοί.
Άννα πάρε το θέμα επάνω σου.