Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

ΤΕΝΙΣ-ΠΡΩΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

Η ιστορία ξεκίνησε τον Μάρτιο του 1995.
Ο Σπύρος Ζαννιάς με είκοσι ανθρώπους του τένις, που εκπροσωπούσαν δυνατά σωματεία, κερδίζει τις εκλογές στην ομοσπονδία.
Είχε προηγηθεί το τεράστιο έργο του στον Αθλητικό Όμιλο Αντισφαίρισης Ηλιούπολης, εκεί όπου αξιοποιήθηκαν, με συνολικό σχεδιασμό, 25 στρέμματα γης και που σήμερα αθλούνται 2500 παιδιά.
Το σωματείο εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί σε ολόκληρη τη χώρα και να προσφέρει, από τα δικά του και μόνο φυτώρια, αθλήτριες και αθλητές σε πολλά άλλα σωματεία και στις Εθνικές Ομάδες.
Στα 25 στρέμματα λειτουργεί το τένις, με 9 γήπεδα, πρότυπος παιδικός σταθμός, αθλητικό γυμνάσιο και κολυμβητήριο Ολυμπιακών προδιαγραφών.
Γνωρίζουμε ότι θα ενοχληθεί ο Πρόεδρος του τένις, γι΄αυτά που λέμε, αλλά η αλήθεια δεν παραγράφεται και πρέπει να λέγεται.
Το έργο έγινε με δραχμές που έβαλε ο πρόεδρος (35.000.000) και με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης που το αποδέχεται.
Σαν Διευθυντής Συντονιστής του Ο.Σ.Κ., ο Σπύρος Ζαννιάς ήταν καταλύτης για την δημιουργία του παιδικού κέντρου και του αθλητικού γυμνασίου.
Το κολυμβητήριο μπήκε στο συνολικό σχεδιασμό και με τη βοήθεια του προέδρου χρηματοδοτήθηκε από τον Υφυπουργό Ανδρέα Φούρα.
Πρέπει να πούμε ότι τον σημαντικότερο ρόλο έπαιξε ο τότε Δήμαρχος της πόλης Θόδωρος Γεωργάκης που, για τον συγκεκριμένο χώρο, ήθελε συνολικό σχεδιασμό και του οποίου άμισθος τεχνικός σύμβουλος ήταν ο Σπύρος Ζαννιάς που τον υλοποίησε ανιδιοτελώς στο τεχνικό του γραφείο.
Ο Δήμος συμπλήρωσε γενναία και με ψυχή ότι χρειάζονταν επί πλέον, με αυτεπιστασία.
Το έργο καθοδήγησαν, ο πολιτικός μηχανικός του Δήμου  Κώστας Κονταργύρης και ο μηχανολόγος μηχανικός Ευριπίδης Παπαβασιλείου, στελέχη του αείμνηστου Δημάρχου Δημήτρη Κιντή, ο οποίος έφτιαξε τα 2 πρώτα γήπεδα τένις και το στήριξαν  τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου.
Στην ψηφοφορία για την υλοποίηση του έργου, ο σημερινός Δήμαρχος Γιάννης Αναγνώστου, επικεφαλής της τότε Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου, υπερψήφισε την υλοποίηση του έργου.
Ο Δήμαρχος Θόδωρος Γεωργάκης και ο πρόεδρος΄Σπύρος Ζαννιάς πέτυχαν το απόλυτο.
Στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας συμμετείχαν η Ευαγγελινή Σαρατζίδου, ο Μιχάλης Μαλάμος και η Καίτη Εμμανουηλίδου, η οποία ασθμαίνουσα και καταλαβαίνοντας τι θα γίνει, παρουσία του Βασίλη Κρανιώτη προέδρου της Άρτας,  προσχώρησε στο ψηφοδέλτιο του Σπύρου Ζαννιά.
Τα στοιχεία που παραθέσαμε σήμερα είναι αληθινά, οι άνθρωποι είναι ζωντανοί και όποιος έχει άλλη άποψη μπορεί να τους ρωτήσει.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ.