Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

ΤΕΝΙΣ

Δελτίο Τύπου και Ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας έβγαλε η Ομοσπονδία Τένις (http://www.efoa.gr/ ).
Τα παραθέτουμε αυτούσια.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Πέμπτη, 11 Φεβρουάριος 2010 15:58

Σήμερα 11/02/09 και ώρα 12:00, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Παναγιώτης Μπιτσαξής συναντήθηκε με τους δημοσιογράφους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.). Μεταξύ των άλλων θεμάτων της συζήτησης αναφέρθηκε και στον Εθνικό Αθλητικό Σχεδιασμό.

Σε σχέση με την Ε.Φ.Ο.Α. είπε:

«Κάνουμε διόρθωση και το τένις αναβαθμίζεται από την Γ΄ στην Β΄ κατηγορία»
Μαζί με το τένις, με αλφαβητική σειρά, στην δεύτερη κατηγορία είναι:


Β. Αθλήματα Εθνικού Αθλητικού Ενδιαφέροντος

1. Άρση βαρών
2. Κανόε-Καγιάκ
3. Πάλη
4. Πινγκ-Πονγκ
5. Ποδηλασία
6. Τae-Kwon-Do
7. Τένις
8. Τζούντο

Για τα παραπάνω αθλήματα, η κατάταξη στην κατηγορία αυτή σημαίνει ότι, η Ελληνική Πολιτεία αναλαμβάνει την υποχρέωση να παρακολουθεί και να διατηρεί το υπάρχον επίπεδο ανάπτυξης αυτών των αθλημάτων. Η περαιτέρω εμβάθυνση και διάδοσή τους με εφαλτήριο την κρατική χρηματοδότηση επαφίεται στις οργανώσεις των αθλημάτων αυτών. Οι Ομοσπονδίες των αθλημάτων αυτών θα κληθούν να εργασθούν σε τριετή προγράμματα αθλητικής σχεδίασης, να τα συζητήσουν με την Γ.Γ.Α. και να προβαίνουν σε εξάμηνο οικονομικό και ουσιαστικό απολογισμό της δράσης τους.

Ο Πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α. Σπύρος Ζαννιάς, εκ μέρους του Δ.Σ., των 10 Περιφερειακών Ενώσεων, των Σωματείων – Μελών και ολόκληρης της οικογένειας του τένις, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η αποκατάσταση του αθλήματός μας από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή ικανοποίησε ολόκληρη την οικογένεια του τένις.»

Ο Πρόεδρος
Σπύρος Ζαννιάς


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με ικανοποίηση υποδέχτηκε η οικογένεια του τένις την σημερινή απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή να αναβαθμίσει το αγαπημένο μας άθλημα από την Γ΄ στην Β΄ κατηγορία όσον αφορά τον Εθνικό Αθλητικό Σχεδιασμό. Ο Πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α. Σπύρος Ζαννιάς, εκ μέρους του Δ.Σ., των 10 Περιφερειακών Ενώσεων, των Σωματείων – Μελών και ολόκληρης της οικογένειας του τένις, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η αποκατάσταση του αθλήματός μας από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή ικανοποίησε ολόκληρη την οικογένεια του τένις.»


Ο κ. Μπιτσαξής στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, αποκάλυψε σχετικά με το θέμα, που απασχολούσε έντονα την ΕΦΟΑ. «Κάνουμε διόρθωση και το τένις αναβαθμίζεται από την Γ΄ στην Β΄ κατηγορία» Μαζί με το τένις,στην δεύτερη κατηγορία (Αθλήματα Εθνικού Αθλητικού Ενδιαφέροντος) συμπεριλήφθηκαν τα σπορ (με αλφαβητική σειρά).

1. Άρση βαρών

2. Κανόε-Καγιάκ

3. Πάλη

4. Πινγκ-Πονγκ

5. Ποδηλασία

6. Τae-Kwon-Do

7. Τένις

8. Τζούντο


Από το Γραφείου Τύπου της Ε.Φ.Ο.Α.

http://www.efoa.gr/attachments/502_ΔΕΛΤΙΟ%20ΤΥΠΟΥ-ΔΙΟΡΘΩΣΗ%20ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ%20Ε.Α.Σ..doc