Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

"Η πιθανή λειτουργία των ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών τροφοδοτεί σενάρια για τη σύνδεσή τους με την ΓΓΠΣ για τον άμεσο έλεγχο της απόδοσης ΦΠΑ και του αναλογούντος Φόρου Τυχερών Παιγνίων."

"Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, το ενδεχόμενο να ξεκινήσει πάλι η λειτουργία των ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών, βέβαια κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις, με την άμεση κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου για τη λειτουργία των ψυχαγωγικών ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Παλαιότερα είχαν διατυπωθεί προτάσεις, οι οποίες δεν απορρίφθηκαν, σύμφωνα με τις οποίες κάθε ηλεκτρονική μηχανή τυχερών παιχνιδιών για να είναι νόμιμη θα έπρεπε να είναι συνδεδεμένη ψηφιακά με την ΓΓΠΣ, ώστε να γίνεται άμεσος έλεγχος των εσόδων των αδειοδοτημένων συσκευών, να ελέγχεται άμεσα η απόδοση των παρακρατούμενων φόρων και να ελέγχεται το κύκλωμα του ηλεκτρονικού τζόγου. ..."

Και ο τίτλος, και το ανωτέρω κείμενο εντός εισαγωγικών, έχει δημοσιευτεί στο ICTPlus.gr στις 8/2/2010.


Μήπως το μονοπώλιο της ΟΠΑΠ ΑΕ που τροφοδοτεί τον Ελληνικό Αθλητισμό και Πολιτισμό, που είναι κατοχυρωμένο συνταγματικά, κινδυνεύει???
Η ΟΠΑΠ ΑΕ πρέπει να συνεχίσει σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση να τροφοδοτεί τον Ελληνικό Αθλητισμό και τον Πολιτισμό της χώρας μας.