Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ Η ΕΟΕ-ΚΙΝΗΤΡΑ ΚΑΙ ΟΠΑΠ ΑΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

Για τα κίνητρα των αθλητών που εκκρεμούν, θα συζητήσει σήμερα η ΕΟΕ  την βασική πρόταση του Βασίλη Σεβαστή.
Από πληροφορίες η πρόταση έχει ως εξής:
1.Πρόσληψη στο Δημόσιο, 1-8 σε Ολυμπιακούς Αγώνες, 1-6 σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, 1-3 σε Ευρωπαικά Πρωταθλήματα.
2.Εισαγωγή στο Δημόσιο με ΑΣΕΠ, πριμοδότηση με 400 μόρια για 7-8 σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, 4-6 σε Πανευρωπαικά, 1-3 σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα νέων και 1-3 σε Πανευρωπαικά Πρωταθλήματα νέων.
3.Εισαγωγή στο Δημόσιο με ΑΣΕΠ, πριμοδότηση με 200 μόρια για 4-6 σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα νέων, 4-6 σε Πανευρωπαικά νέων και, 1-3 σε Μεσογειακούς Αγώνες.
Ακόμη προτείνει διευκολύνσεις στους αθλητές για μειωμένο ωράριο στην εργασία και άδεια απουσίας γαι συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.
4.Για την εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ προτείνεται ποσοστό 30% σε ΤΕΦΑΑ με σειρά προτεραιότητας τον βαθμό πρόσβασης και αύξηση του ποσοτικού περιορισμού από 1% σε 2%  γαι ΑΕΙ-ΤΕΙ στους νικητές, 1-3 σε Πανελλήνιους Αγώνες όλων των κατηγοριών και σχολικούς, 1-2-3 σε Βαλκανικούς όλων των κατηγοριών και χωρίς εξετάσεις στους νικητές  1-8 σε Ολυπιακούς, 1-8 σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών,1-6 σε Πανευρωπαικούς όλων των κατηγοριών και 1-3 σε Μεσογειακούς Αγώνες.
Προτάσεις επί της βασικής πρότασης Σεβαστή έχουν αποστείλλει οι Νικολόπουλος, Φιτσετζίδης, Ζαννιάς, Βασιλακόπουλος και Κατσώρας. 
Αφού γίνει συζήτηση σήμερα θα ακολουθήσει συνάντηση επιτροπής με τον ΓΓΑ Πάνο Μπιτσαξή.
Η θέση μας είναι ότι πρέπει να γίνουν διορθώσεις και να μην συνεχίσουν να την πληρώνουν τα παιδιά επιδή κάποιοι πιάστηκαν ντοπαρισμένοι και να παρθούν αυστηρά μέτρα για το σύστημα που ντοπάρεται στο πνεύμα που έχει εξαγγείλλει ο Γενικός.
Στο δεύτερο σημαντικό θέμα  θα συζητηθεί προγραμματική συνεργασία με την ΟΠΑΠ ΑΕ όλων των Ολυμπιακών Ομοσπονδιών και όλων των Μεσογειακών Αθλημάτων που δεν είναι Ολυμπιακά.
Εισηγητής είναι ο Σπύρος Ζαννιάς που από πληροφορίες μας θα κινηθεί σε πρόταση αναλογική για όλα τα παραπάνω αθλήματα και όχι μόνο για τα λεγόμενα εμπορικά.
Η πρόταση θα αναλύσει το αμοιβαίο όφελος γαι την ΟΠΑΠ ΑΕ και για τα αθλήματα, με άξονα την παρουσία της ΟΠΑΠ ΑΕ σε ολόκληρο το φάσμα του Ελληνικού Αθλητισμού, στάδια,γήπεδα,αθλητές κ.λ.π. και με ποιό τρόπο  η ΟΠΑΠ ΑΕ θα γίνει στυλοβάτης της Ελληνικής Αθλητικής Οικογένειας.
Η θέση μας είναι ότι τόσο η ΟΠΑΠ ΑΕ όσο και η ΕΡΤ ΑΕ θα πρέπει να αγκαλιάσουν αναλογικά ολόκληρη την Αθλητική Οικογένεια και ευχόμαστε να γίνει πράξη με την ΓΓΑ και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μπροστά.