Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

ΤΕΝΙΣ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ -ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ ΛΥΜΠΕΡΗ

O Οικονομίδης είναι εδώ!



Ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης χάρισε ξανά μαγικές στιγμές στους φίλους του τένις που βρέθηκαν σήμερα στο κεντρικό γήπεδο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στο Μαρούσι για να παρακολουθήσουν τον 32χρονο πρωταθλητή στην επιστροφή του στα κορτ. Δείχνοντας τεράστια αποθέματα ψυχής ο Οικονομίδης νίκησε τον Γάλλο Nicolas Mahut, Νο 161 στην παγκόσμια κατάταξη (Νο 40 πριν από δυο χρόνια) με 6-7(3), 7-5, 7-6 (3)  στον 1o γύρο του τουρνουά 125.000 δολαρίων, Status Athens Open 2010. Ο αγώνας είχε διάρκεια 2 ώρες 41 λεπτά και ήταν μακράν ο… μακρύτερος μέχρι τώρα στο τουρνουά. Η επιτυχία του Οικονομίδη αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς ήρθε μετά από 11μηνη αποχή. «Δεν είχα να χάσω τίποτα σε αυτό το ματς. Τα πόδια μου μπορεί να ήταν βαριά αλλά με κράτησε η ψυχή μου. Ακόμη κι όταν έχασα το πρώτο σετ δεν έχασα την πίστη μου. Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη και που αποζημίωσα τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο. Μου είχε λείψει το τένις. Ήθελα να παίξω ξανά και το Status Athens Open, που φιλοξενεί τόσο σπουδαίους παίκτες, αποτελούσε μια πρόκληση για μένα» δήλωσε ο Οικονομίδης.

Mε όπλο το εξαιρετικό του σερβίς (15 συνολικά άσους) ο πανύψηλος (1.90 μ) Γάλλος κέρδισε το 1ο σετ με 7-3 στο tie-break, ύστερα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, που κράτησε 1 ώρα και 5 λεπτά . Στο 2ο σετ, ο Mahut έκανε break στο πρώτο μόλις game αλλά ο Οικονομίδης «απάντησε» με δικό του break στο 6ο game και πήρε το σετ 7-5 κάνοντας νέο break στο 12ο game. Στο 3ο σετ ο Έλληνας πρωταθλητής «έσπασε» το σερβίς του Mahut στο 6ο game, ο Γάλλος έκανε το ίδιο στο επόμενο και το σετ πήγε στο tie break, όπου ο Έλληνας πρωταθλητής κυριάρχησε με 7-3.
www.statusathensopen.gr
H νίκη του Κωνσταντίνου δικαιώνει την επιλογή, του διοργανωτή Λυμπέρη αλλά και την ΕΦΟΑ, στις κάρτες ελευθέρας εισόδου που δόθηκαν και δείχνει πόσο μικροί είναι κάποιοι.