Σάββατο 10 Απριλίου 2010

ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ-Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ

«ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» - ΝΙΚΟΣ  ΓΚΑΛΗΣ

Ο Νίκος Γκάλης δίνει  μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του στο πλαίσιο της σειράς εκπομπών «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» που θα προβάλει η ΕΤ1, παρουσιάζοντας άγνωστα μυστικά από τη ζωή των σπουδαίων αθλητών της ομογένειας.

Ο θρύλος του ελληνικού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ θυμάται τα πρώτα του βήματα στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ με  αντίπαλο τον Λάρι Μπερντ και αποκαλύπτει για πρώτη φορά τα συναισθήματά του για το άδοξο τέλος στην καριέρα του. Εξηγεί γιατί έγειρε η ζυγαριά της επιλογής του προς την ομάδα του Άρη και πώς δεν υπέκυψε στο δίλημμα για καριέρα στο ΝΒΑ.

Για πρώτη φορά ο  προπονητής του Νίκου Γκάλη στο  κολέγιο του Σίτον Χολ μιλάει γι αυτόν και θυμάται τις ομηρικές μάχες του κολεγιακού πρωταθλήματος.

Στην εκπομπή μιλούν  για τον Νίκο Γκάλη ο μεγάλος  Ρώσος αντίπαλος του  από τον  ιστορικό τελικό του 1987 Βαλερί Τιχονένκο, ο άλλοτε αντίπαλός του στο  πανεπιστήμιο και προπονητής σήμερα στο ΝΒΑ Κέρτ Ράμπις καθώς επίσης και ο προπονητής του στον Άρη  Γιάννης Ιωαννίδης.

Για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή του από τα γήπεδα ο Νίκος Γκάλης αφήνει ανοιχτό  το ενδεχόμενο να ασχοληθεί στο μέλλον με την προπονητική.

Τη Δευτέρα 12 Απριλίου στην ΕΤ1 (19.00)

«ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» - ΝΙΚΟΣ  ΓΚΑΛΗΣ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ

Δημοσιογραφική έρευνα, παρουσίαση Κατερίνα Αναστασοπούλου