Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΟΚΑΝΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΣΟΥΛΑΣ

Επιτέλους βρέθηκε Δήμαρχος στον Πειραιά με το ανάστημα του Παναγιώτη Φασούλα για να κάνει αυτό που πρέπει, στο Δεφινάριο, για τα παιδιά του Πειραιά.
Παραθέτουμε την είδηση:
"ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟΥ

Δηλώσεις Δημάρχου Πειραιά Παναγιώτη Φασούλα
και Προέδρου Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Γιάννη Συγγελίδη


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Παναγιώτης Φασούλας συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού κ. Γιάννη Συγγελίδη και συζήτησαν το θέμα της κατασκευής σύγχρονου κολυμβητηρίου. Μετά τη συνάντηση οι δύο άνδρες δήλωσαν:

Δήμαρχος Πειραιά κ. Παναγιώτης Φασούλας
«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την πόλη του Πειραιά και τον Ολυμπιακό.
Συμφωνήσαμε με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και φίλο, το Γιάννη Συγγελίδη για το πως και που θα προχωρήσουμε.
Μετά από πολλά χρόνια, ο Δήμος αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να παραχωρήσει στον Ολυμπιακό τη χρήση για μια περίοδο πενήντα ετών του χώρου στο Δελφινάριο για να κατασκευάσει ένα σύγχρονο κολυμβητήριο.
Ένα κολυμβητήριο που θα ανταποκρίνεται όχι μόνο στις σύγχρονες απαιτήσεις των αθλητών, αλλά κυρίως στην ιστορία και την προσφορά του Ολυμπιακού στον Αθλητισμό και στον υγρό στίβο. Βάζουμε τέλος, με την πρωτοβουλία μας αυτή σε μια αδικία χρόνων. Αποτελούσε ντροπή ο Ολυμπιακός και ο Εθνικός, δυο ομάδες ιστορικές, να μην έχουν κολυμβητήριο. Σήμερα λύνουμε το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό.
Σύντομα θα σας ανακοινώσω και τις πρωτοβουλίες μας για τον Εθνικό.
Παράλληλα, ικανοποιούμε ένα αίτημα των πολιτών του Πειραιά για να αξιοποιηθεί ο χώρος στο Δελφινάριο. Να πάψουν οι πολίτες να ταλαιπωρούνται τους καλοκαιρινούς μήνες και να δουν την περιοχή να αναβαθμίζεται.
Πιστεύουμε ότι ο Πειραιάς με συγκροτημένα βήματα, γίνεται και στην πράξη, αθλητική πρωτεύουσα της Ελλάδας. Είμαι αισιόδοξος ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και η κυβέρνηση θα στηρίξουν τις προσπάθειές μας να αναβαθμιστεί η περιοχή γύρω από το ΣΕΦ και να στηρίξουμε τον Ολυμπιακό με την υλοποίηση του σχεδίου μας. Στο κλειστό αυτό κολυμβητήριο είμαι βέβαιος ότι θα γραφτούν νέες σελίδες επιτυχιών για τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα.
Τέλος, με την απόφασή μας αυτή, διαφυλάσσεται ο χώρος του κτήματος Δηλαβέρη και αποφεύγεται η τσιμεντοποίηση της περιοχής.
Ήδη, στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα χρηματοδοτείται μελέτη ύψους 5 εκ. ευρώ για την πλήρη ανάπλαση της περιοχής Δηλαβέρη, ως χώρου πρασίνου και πολιτισμού.»

Πρόεδρος Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., Γιάννης Συγγελίδης
«Είναι ιστορική η απόφαση του Δημάρχου της πόλης μας, Παναγιώτη Φασούλα και του Δήμου Πειραιά για την παραχώρηση του Δελφινάριου στον Ολυμπιακό για πενήντα χρόνια προκειμένου να κατασκευαστεί κολυμβητήριο. Τον ευχαριστούμε με τη σειρά μας για τη συγκεκριμένη απόφαση και για την γενικότερη συνεργασία μας.
Η λέξη ντροπή που χρησιμοποίησε ο Δήμαρχος είναι το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς για την έλλειψη κολυμβητηρίου. Και δεν είναι μόνο οι διακρίσεις στις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις που προβάλουν την Ελλάδα, αλλά η στέρηση της δυνατότητας να ελκύσουμε πολύ περισσότερους νέους στον αθλητισμό που είναι και μέγιστη κοινωνική προσφορά. Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα τις τυπικές διαδικασίες και ελπίζουμε η Πολιτεία να ανταποκριθεί και να βοηθήσει το Δήμο και τον Ολυμπιακό σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.»
Τα σχόλια περισσεύουν γιατί το δίδυμο Φασούλα-Συγγελίδη είναι εκρηκτικό.
Τέτοιες ενέργειες χρειάζεται ο Ελληνικός Αθλητισμός στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.
Μπράβο στον Δήμαρχο, μπράβο στον Συγγελίδη, μπράβο  και στον Ολυμπιακό.